Kroatië – Camper groepsreis 2021

0
Boek vóór 31-12-2020 en ontvang 5% vroegboekkorting - AANBETALING MAAR € 100,-
Vanaf€1.425
Boek vóór 31-12-2020 en ontvang 5% vroegboekkorting - AANBETALING MAAR € 100,-
Vanaf€1.425
30 augustus 2021
* Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Nu boeken

Op verlanglijstje

Item toevoegen aan verlanglijstje vereist een account

1391

Waarom bij ons?

 • Uitgebreid reispakket
 • 24/7 reisbegeleiding
 • Kleine groepen
 • Op eigen tempo
 • Mooie routes

Heeft u een vraag?

Twijfel niet en neem contact met ons op!
+31 (0)6-516 093 06

info@cossecamperadventure.com

 • 22 dagen
 • Augustus - september 2021
 • Reisbegeleiding
 • Campingovernachtingen
 • Excursies
 • Huisdieren toegestaan
 • Eigen camper/Camperhuur

Een avontuurlijke camper groepsreis door een land met een prachtige unieke en gevarieerde natuur. De Nationale Parken met hun ontelbare watervallen en meren. De pittoreske havensteden met hun pleintjes. De zee met het kiezelstrand. Resten van oude Romeinse nederzettingen. Het azuurblauwe water van de Adriatische zee waarin zich ontelbare eilanden bevinden. Wandelingen, boottochten, steden, genoeg om op te noemen. Laat u verrassen door dit unieke land!

Vertrek & terugkeer locatie

Plitvice meren – Rovinj

Aanwezig

15.00 uur

Prijs inclusief

 • 21 overnachtingen op camping
 • Excursies
 • Transfers
 • Nederlands sprekende reisbegeleiding
 • Welkomst-/tot-ziens-diner
 • Routeboek
 • Fooien

Prijs exclusief

 • Huurcamper (vraag vrijblijvende offerte aan)
 • Brandstof
 • Eventuele kosten voor huisdieren
 • Parkeer-/tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- & annuleringsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds GGTO € 15,-
 • Reserveringskosten € 15,-
Wat kunt u verwachten?
 • Begeleide wandeling Plitvice meren
 • Stadsbezoek Split
 • Bezoek Nationaal Park Krka (incl. lunch & diner)
 • Stadsbezoek Dubrovnik
 • Boottocht National Park Paklenica
 • Stadsbezoek Krk
 • Wijnproeverij
 • Avondbezoek Pula
 • Stadsbezoek Rovinj
 • Boottocht Rovinj
Dagomschrijving

Dag 1Plitvice meren

U bent vanaf 15.00 uur van harte welkom op de camping bij de Plitvice meren. U wordt opgevangen door één van de medewerkers van Cosse Camper Adventure.

’s Avonds gaat u samen met de andere deelnemers genieten van een heerlijke Kroatische maaltijd. Tijdens het welkomstdiner kunt u nader kennismaken met de andere deelnemers van de Kroatië reis.

U verblijft 4 nachten op een camping in de omgeving van de Plitvice meren.

Dag 2Plitvice meren

Na de lange rijdag van gisteren is het tijd om een dagje te relaxen. U kunt vandaag op eigen gelegenheid de omgeving van de camping verkennen of tijd nemen om een boek te lezen.

Dag 3Plitvice meren – (plm. 38 kilometer)

Wij brengen vandaag een gezamenlijk bezoek aan de Meren van Plitvice, het grootste en oudste Nationaal Park van Kroatië. De meren zijn bekend om hun watervallen en de zestien meren die allemaal op verschillende hoogtes liggen en van een oogverblindende schoonheid zijn.

Wij gaan op eigen tempo een route lopen. Wij lopen stoom opwaarts en u moet daarbij trappen lopen. Wij houden onze lunchpauze op een prachtige open plek in het bos, waar u kunt genieten van het uitzicht op de bergen, het bos en het meer. Na de lunchpauze steken we met een boot het grootse meer over, waarna u de keuze hebt om de route in te korten. Degene die nog niet terug willen, kunnen verder met ons mee wandelen.

Dag 4Plitvice meren - (plm. 38 kilometer)

Vandaag hebt u nog een extra dag bij de Meren van Plitvice. U kunt vandaag op uw eigen tempo nog een dag genieten van al het moois, dat dit natuurgebied u te bieden heeft. U kunt natuurlijk nog een route gaan lopen of heerlijk op een bankje gaan zitten genieten van de watervallen en het uitzicht op de mooie turquoise gekleurde meren.

Dag 5Plitvice meren – Split (plm. 204 kilometer)

U rijdt vandaag via het ruige binnenland en over hoge bergplateaus naar onze camping aan de Adriatische Zee. U kunt onderweg een bezoek brengen aan de Kninvestiging of de Romeinse ruïnes van Salona.

U verblijft 3 nachten op een camping, die gelegen is aan de azuurblauwe Adriatische Zee in de omgeving van Split.

Dag 6Split

Vandaag heeft u een rustdag.

U kunt vandaag een dagje aan het strand in een strandstoel relaxen en uitrusten en genieten van de zon. U heeft de mogelijkheid om vandaag voor het eerst een duikje te nemen in de Adriatische zee, waar u lekker in kunt zwemmen of snorkelen. Tijdens het snorkelen zult u zich verbazen over de onderwaterwereld en de talrijke gekleurde vissen, zee-egels en zeekomkommers, die u ziet.

Dag 7Split

De oude stad Split is ontstaan in en rond één van de grootste en best bewaarde paleizen uit de Romeinse tijd. Tijdens onze twee uur durende rondleiding gaan we gezamenlijk met een lokale stadsgids de stad verkennen. We brengen een bezoek aan de oude stad en het Paleis van Diocletianus.

’s Middags heeft u de mogelijkheid om de overige bezienswaardigheden van de stad te bekijken, zoals het uitzichtpunt op de berg Marjan, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de stad.

Of om lekker op een terrasje te zitten en te genieten van een koud drankje of een heerlijke Kroatische lunch.

Dag 8 Split – National Park Krka (plm. 92 kilometer)

Vandaag hebt u een korte reisdag.

U rijdt via de kustweg naar de volgende bestemming, het Nationaal Park Krka. U kunt onderweg, op eigen gelegenheid, een bezoek brengen aan de kustplaatsjes Trogir of Šibenik. Trogir met zijn historisch stadscentrum met smalle straten, oude stenen huizen, monumenten en kleine pleintjes. Šibenik met zijn prachtig gerestaureerde witte Jacobuskathedraal is zeker ook een bezoekje waard.

U verblijft 4 nachten op een camping in de buurt van National Park Krka.

Dag 9National Park Krka

Vandaag vertrekken we op tijd met onze lokale gids en brengen gezamenlijk een bezoek aan het Nationaal Park Krka. We maken een wandeling over houten bruggetjes en zien kleine en grote waterstroompjes onder ons een weg naar beneden zoeken. Aan het einde van de wandeling bereiken we de indrukwekkende Skradinski Buk, een hele hoge en brede waterval.

U gaat genieten van een goed verzorgde Kroatische lunch in het park op een zéér bijzondere plek, waarbij u kennismaakt met de Kroatische gastvrijheid en -keuken.

Na de lunch vervolgen wij onze route en brengen we nog een bezoek aan het orthodoxe klooster Krka. We sluiten deze dag, waarin u heel veel indrukken opgedaan heeft, af met een traditioneel Kroatisch diner.

Dag 10National Park Krka

Vandaag heeft u een rustdag en heeft u alle tijd om alle opgedane indrukken op u in te laten werken. Maar u kunt deze dag natuurlijk ook gebruiken om bijvoorbeeld te relaxen, te zwemmen, te wandelen, een boek te lezen, de camper te wassen of andere klusjes te doen.

Dag 11National Park Kornati - Dubrovnik

Wij maken vandaag een gezamenlijke dagexcursie naar de prachtig ommuurde vestingstad Dubrovnik, ook wel de Parel van de Adriatische zee genaamd.

Wij vertrekken vandaag vroeg van de camping en laten ons per privé taxibus naar Dubrovnik brengen. In de loop van de ochtend komen wij aan in Dubrovnik waar wij opgevangen worden door een lokale stadsgids. De stadsgids neemt ons mee naar de oude stad en vertelt ons over het ontstaan van de stad en waarom het op de werelderfgoedlijst van UNESCO is geplaatst. Dubrovnik is de laatste jaren steeds bekender geworden doordat er opnames gemaakt zijn voor de tv-serie “Game of Thrones” en de Star Wars film “The last Jedi”.

’s Middags kunt u op eigen gelegenheid de stad verder verkennen. Maak een wandeling over de oude stadsmuren of neem een kijkje in één van de historische gebouwen, zoals de eeuwenoude apotheek in het Franciskanenklooster.

U keert aan het einde van de dag terug naar de camping.

Dag 12National Park Krka – Pag (plm. 142 kilometer).

U verlaat het Nationaal Park Krka en rijdt naar het eiland Pag. U hebt de mogelijkheid om via een prachtige route langs de Adriatische zee naar Pag te rijden. U kunt daarbij een bezoek brengen aan diverse havenplaatsen, waarbij een bezoek aan de stad Zadar een echte aanrader is.

Het eiland Pag staat bekend om zijn heldere zeewater, de heerlijke schapenkaas, de olijfolie, de Žutica wijn en om zijn kant, dat opgenomen is op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

U verblijft 2 nachten op een camping op het eiland Pag.

Dag 13Pag

U heeft vandaag een rustdag.

U kunt vandaag op uw eigen tempo het eiland Pag met haar bijzondere landschap verkennen.

U kunt een rondrit maken met uw camper, maar u kunt ook gaan zwemmen, wandelen of fietsen.

In de hoofdstad Pag vindt u ruïnes van de oude stad en een kantmuseum.

Dag 14Pag - National Park Paklenica (plm. 98 kilometer)

Op de terugweg naar het vaste land, kunt u nog genieten van het bijzondere landschap van het eiland Pag. Nadat u het eiland via de brug verlaten heeft, rijdt u door het binnenland naar de volgende camping, die vlakbij het National Park Paklenica gelegen is. Onderweg kunt u op eigen gelegenheid een aantal mooie dorpjes bekijken en genieten van een aantal uitzichtpunten.

U verblijft 2 nachten op een camping in de buurt van National Park Paklenica.

Dag 15National Park Paklenica

National Park Paklenica is bekend geworden door de filmopnames van Winnetou, één van de bekendste filmindianen. U heeft waarschijnlijk verwacht, dat deze filmopnamen in Amerika zijn gemaakt, maar niets is minder waar! Een groot aantal filmopnames zijn destijds in Kroatië gemaakt. In dit natuurpark kunt u prachtige wandelingen maken of een rots beklimmen.

U kunt vandaag deelnemen aan een dagexcursie per boot. Tijdens de boottocht heeft u prachtig uitzicht op National Park Paklenica. Wij varen o.a. door een spectaculaire kloof waar opnames van Winnetou zijn gemaakt. U krijgt ’s middags een Kroatische lunch aangeboden en daarnaast is er ’s middags gelegenheid om te zwemmen en te snorkelen in de zee.

Dag 16National Park Paklenica – Krk (plm. 177 kilometer)

U vervolgt uw route langs de azuurblauwe Adriatische zee. Aan uw rechterzijde ziet u de ruige grijze bergen van het Velebit massief. U kunt vandaag de stad Senj bekijken, dat zeker de moeite waard is om te bezoeken.

In de loop van de middag komt u aan op de camping op het eiland Krk, waar wij 2 nachten zullen verblijven.

Dag 17Krk

Krk is het grootste eiland van de Adriatische eilanden. Aan de oostkust ziet u witte ruige rotsen, die gevormd zijn door de Borawind. Het binnenland en de westkust zijn beschut en begroeid met diverse bomen en planten.

U kunt in de loop van de ochtend deelnemen aan een begeleide wandeling door de stad Krk.

’s Avonds kunt u deelnemen aan een wijnproeverij op de camping.

Dag 18Krk – Pula (plm. 158 kilometer)

Vandaag verlaat u het prachtige eiland Krk en rijdt u op eigen tempo naar onze camping die vlakbij de stad Pula ligt.

’s Avonds kunt u deelnemen aan een begeleide wandeling door de stad Pula. Pula staat bekend om haar historische bouwwerken, die gebouwd zijn door de Romeinen. Het amfitheater van Pula is één van de zes grootste Romeinse amfitheaters die nog bestaan. Een bezoek aan deze prachtige oude stad mag u zeker niet missen.

U verblijft 1 nachten op een camping in de buurt van Pula.

Dag 19Pula – Rovinj (plm. 42 kilometer)

U kunt vandaag op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan het Nationaal Park Brijuni, dat op een eiland ligt voor de kust van Fažana. Dit eiland is ooit door President Tito als zomerresidentie gebruikt. Op het eiland kunt u een rondtoer met een treintje maken, waarbij u de restanten van een dierentuin, de oudste olijfboom van het eiland en een opgraving van een Romeinse villa ziet.

U verblijft 3 nachten op een camping in de buurt van Rovinj.

Dag 20Rovinj

Rovinj is van oorsprong een havenplaats op een eiland, maar door het dempen van de vaargeul is het nu verbonden met het vaste land.

U kunt s ’middags deelnemen aan een begeleide wandeling door de stad Rovinj. U maakt kennis met dit prachtige oude stadje, waar u diverse restaurantjes, cafeetjes, winkeltjes en interessante bezienswaardigheden aantreft.

Aan het einde van de dag maakt u een boottocht en kunt u genieten van de zonsondergang en als u geluk heeft, dan ziet u wellicht dolfijnen zwemmen aan de zij- of voorkant van de boot.

Dag 21Rovinj

U heeft vandaag een rustdag.

U kunt op eigen gelegenheid de stad Rovinj bezoeken, of een dagje genieten van de zon, de zee en het strand.

’s Avonds kunt u afscheid nemen van uw medereizigers tijdens het tot-ziens-diner en kunt u terugkijken op een prachtige veelzijdige reis door Kroatië.

Dag 22Einde reis

Iedere deelnemer gaat op eigen gelegenheid naar huis!

Prijzen
2 Personen o.b.v. eigen camper
1 Persoon o.b.v. eigen camper
2 Personen inclusief huurcamper
1 Persoon inclusief huurcamper
Extra volwassenen
Prijs voor kind

vanaf € 1.425,- p.p.

Op basis van 2 personen met eigen camper

vanaf € 2.085,-

Prijs voor 1 persoon met eigen camper

vanaf € 2.989,- p.p.

Op basis van 2 personen inclusief huurcamper

vanaf € 5.185,- p.p.

Op basis van 1 persoon inclusief huurcamper

Op aanvraag

Prijs voor extra volwassenen

Op aanvraag

Prijs per kind

Kaart
Foto's