Italië – Camper groepsreis

0
Prijs
Vanaf€1.749
Prijs
Vanaf€1.749
31 mei 2020
* Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Nu boeken

Op verlanglijstje

Item toevoegen aan verlanglijstje vereist een account

748

Waarom bij ons?

 • Uitgebreid reispakket
 • 24/7 reisbegeleiding
 • Kleine groepen
 • Op eigen tempo
 • Mooie routes

Heeft u een vraag?

Twijfel niet en neem contact met ons op!
+31 (0)6-516 093 06

info@cossecamperadventure.com

 • 22 dagen
 • Mei - juni 2020
 • Reisbegeleiding
 • Campingovernachtingen
 • Excursies
 • Huisdieren toegestaan
 • Eigen camper/Camperhuur

U maakt tijdens deze 22-daagse camper groepsreis kennis met Italië. U bezoekt de Cinque Terre met haar vijf geïsoleerde dorpjes, die idyllisch gelegen zijn tussen de bergen aan de kust. U bezoekt o.a. de oude sfeervolle steden: Lucca, Florence, Sienna, Rome en Pisa. U reist met uw camper door het prachtige Toscaanse landschap met haar glooiende en kleurrijke heuvels vol met cipressen. In Rome bezoekt u o.a. het Colosseum, het forum, het Vaticaan en vele andere bekende bezienswaardigheden.

Oude steden, de heerlijke wijn en het Italiaanse eten zorgen ervoor, dat u een unieke vakantie heeft. Deze camperreis biedt u een mooie combinatie van natuur, cultuur en ontspanning. Geniet van een echt Italiaans ijsje, een heerlijke vers gemaakte pizza of lasagne, een Italiaans wijntje of een kop cappuccino op een kleine Piazza.

Vertrek & terugkeer locatie

Deiva Marina – Pisa

Aanwezig

15.00 uur

Prijs inclusief

 • 21 overnachtingen op camping
 • Excursies
 • Transfers
 • Nederlands sprekende reisbegeleiding
 • Welkomst-/tot-ziens-diner
 • Routeboek
 • Fooien

Prijs exclusief

 • Huurcamper (vraag vrijblijvende offerte aan)
 • Brandstof
 • Eventuele kosten voor huisdieren
 • Parkeer-/tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- & annuleringsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds GGTO € 15,-
 • Reserveringskosten € 15,-
Wat kunt u verwachten?
 • Begeleide wandeling Via del A’more
 • Stadsbezoek Lucca met gids
 • Stadsbezoek Florence met gids
 • Stadsbezoek Siena met gids
 • Stadsbezoek Rome met gids
 • Bezoek warm waterbronnen Saturnia
 • Stadsbezoek Volterra met gids
 • Bezoek scheve toren van Pisa
Dagomschrijving

Dag 1Aankomst Deiva Marina

U bent vanaf 15.00 uur van harte welkom op de camping in Deiva Marina. U wordt opgevangen door één van de medewerkers van Cosse Camper Adventure.

’s Avonds gaat u genieten van een heerlijk welkomstdiner bij écht Italiaans restaurant. Tijdens het diner kunt u nader kennismaken met de andere deelnemers van deze reis.

U verblijft 3 nachten op een camping in Deiva Marina.

Dag 2Deiva Marina

Wij reizen vandaag gezamenlijk met de trein naar de Cinque Terre. ’s Ochtends kunt u deelnemen aan een begeleide wandeling over de Via dell A’more. Het wandelpad slingert prachtig hoog boven de azuurblauwe Ligurische zee. Onderweg hebt u een schitterend uitzicht op de zee en de met olijf- en citroenboomgaarden begroeide heuvels.

’s Middags kunt u deelnemen aan een facultatieve boottocht langs de dorpjes van de Cinque Terre. Vanaf het land is de Cinque Terre al spectaculair, maar vanaf de zee kunt u pas écht goed zien hoe de dorpjes tegen de rotswand zijn gebouwd.

Dag 3Deiva Marina

U heeft vandaag een rustdag.

De sportieve wandelaars kunnen vandaag deelnemen aan een facultatieve wandeling van Vernazza naar Monterosso. Het wandelpad is steil, op bepaalde punten erg smal en u moet heel veel trappen beklimmen. De wandeling is absoluut de moeite waard, omdat u onderweg getrakteerd wordt op prachtige uitzichten op de zee en op de wijn- en olijfgaarden.

Dag 4Cinque Terre – Lucca (plm. 125 kilometer)

U verlaat de Cinque Terre en u reist op uw eigen tempo naar de ommuurde stad Lucca.

U kunt op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan één van de marmergroeven van Carrara. Carrara is wereldberoemd om zijn prachtige witte marmer. Carrara heeft ongeveer 300 marmergroeven die stammen uit de tijd van de Romeinen. Michelangelo heeft zijn beroemde “David” gehouwen uit dit marmer.

U verblijft 3 nachten op een camping in Lucca.

Dag 5Lucca

U heeft vandaag een rustdag.

Dag 6Lucca

U kunt ’s ochtends deelnemen aan een rondleiding met een lokale gids door de Middeleeuwse stad Lucca. De binnenstad van Lucca, gevormd door allemaal nauwe straatjes, wordt omringd door een zware muur van rode baksteen. Daardoor heeft Lucca zijn speciale karakter behouden, omdat alle moderne invloeden buitengesloten worden.

U kunt s’ middags op eigen gelegenheid wandelend of op de fiets Lucca en haar omgeving gaan verkennen.

Dag 7Lucca – Florence (plm. 81 kilometer)

U reist vandaag op uw eigen tempo naar de volgende bestemming, de prachtige stad Florence (Firenze).

U kunt vandaag een bezoek brengen aan het kuuroord Montecatini Therme. Er zijn prachtig aangelegde tuinen en er staan mooie stijlvolle gebouwen in dit kuuroord.

U verblijft 3 nachten op een bosrijke terrassencamping in de buurt van Florence.

Dag 8 Florence

U heeft vandaag een rustdag.

Dag 9Florence

Vandaag kunt u deelnemen aan een gezamenlijk bezoek aan de stad Florence, waar u een rondleiding met een stadsgids krijgt. Florence staat o.a. bekend om haar indrukwekkende kathedraal en de Ponte Vecchio, de “Oude Brug”, waar al sinds de 14e eeuw handel wordt gedreven. Tegenwoordig worden er nieuwe en antieke sieraden verkocht in de winkels die op de brug gebouwd zijn.

’s middags kunt u de stad op eigen gelegenheid verder verkennen. Breng een bezoek aan één van de vele musea of prachtige gebouwen, pak een terrasje of ga winkelen.

Dag 10Florence - Siena (plm. 80 kilometer)

U verlaat de stad Florence en gaat het binnenland van Toscane verkennen. U rijdt vandaag door de bekende wijnstreek de Chianti. De Chianti staat bekend om haar rode wijn, die veelal in traditionele mandflessen wordt verkocht. U heeft alle tijd om een kijkje te nemen bij één van de wijnboeren van deze streek.

Bezoek ook het mooie middeleeuwse stadje San Gimignano, met zijn 13 torens, die u van veraf al kunt zien.

U verblijft 2 nachten op een camping in de buurt van Siena.

Dag 11Siena

Wij brengen vandaag een gezamenlijk bezoek aan de stad Siena. Een lokale stadsgids zal ons de mooiste plekken van Siena laten zien, o.a. de Kathedraal en de Piazza del Campo, bekend om de paardenrace, die hier twee keer per jaar gehouden wordt.

In de loop van de middag kunt u op eigen gelegenheid de stad verder gaan verkennen.

Dag 12Siena – Rome (plm. 250 kilometer)

U reist verder naar het zuiden en komt onderweg langs het dorpje Pitigliano, dat spectaculair op een plateau ligt, boven de rotswanden. In de rotswanden, die bestaan uit tufsteen, zijn heel veel grotten uitgehakt. De grotten hebben jarenlang gediend als opslag voor wijn en olijfolie.

Aan het einde van de dag komt u aan op onze camping in Rome, waar u 5 nachten zult verblijven.

Dag 13Rome

U heeft vandaag een rustdag.

Dag 14Rome

Rome is een imposante stad, gebouwd door de Romeinen.

 Vandaag gaat u tijdens een begeleide wandeling kennismaken met het “oude Rome”. Wij bezoeken vandaag o.l.v. een lokale stadsgids het Collosseum, het forum en het Capitol. Na de rondleiding kunt u de stad op eigen gelegenheid verder verkennen.

Dag 15Rome

U heeft vandaag een rustdag.

Dag 16Rome

Als u aan Rome denkt, dan denkt u vast ook aan de Paus en aan het Vaticaan. Vandaag bezoeken wij het Vaticaan, de Sixtijnse Kapel, het Vaticaan museum en het Sint Pieter plein. Het bezoeken van het Vaticaan is een hele bijzondere ervaring.

Na de rondleiding kunt u de stad op eigen gelegenheid verder te verkennen.

Dag 17Rome – Saturnia (plm. 162 kilometer)

U verlaat de oude Romeinse stad Rome en u reist via een mooie toeristische route richting het noorden van Toscane.

Het is tijd om te ontspannen en waar kan dat beter dan in Saturnia? Laat u aangenaam verrassen door het natuurwonder in Saturnia. Neem een ontspannen bad in één van de kommen met warm zwavelhoudend water en geniet van het prachtige uitzicht op het glooiende Toscaanse landschap.

Een échte aanrader die u beslist niet mag missen!

U verblijft 2 nachten op een camperplaats in de buurt van Saturnia.

Dag 18Saturnia

Vandaag heeft u een rustdag.

U kunt vandaag een bezoek brengen aan het kuuroord van Saturnia, waar u een ontspannen massage of één van de vele kuurbehandelingen kunt nemen. Of geniet van een heerlijk warm bad in het zwavelhoudende water in het kuuroord.

Dag 19Saturnia – Volterra (plm. 189 kilometer)

U reist vandaag langs de kust naar de volgende bestemming, de stad Volterra. U rijdt een prachtige route langs de Ligurische zee en onderweg ziet u de eilandjes van de Toscaanse archipel voor de kust liggen. U kunt een bezoek brengen aan het gezellige plaatsje Orbetello, dat tussen twee getijdenlagunes ligt.

U verblijft 1 nacht op een camping in de buurt van Volterra.

Dag 20Volterra – Pisa (plm. 80 kilometer)

U kunt vanochtend deelnemen aan een wandeling met een lokale gids in het hooggelegen stadje Volterra, dat op een plateau gebouwd is. Volterra is een oud stadje met nauwe straatjes en een rijke geschiedenis. Volterra is ook gebruikt als filmlocatie voor de “Twilight” films, over de onmogelijke liefde van vampier Edward en zijn Bella. Vanaf de stadsmuur kunt u genieten van het panoramische uitzicht op het glooiende Toscaanse landschap.

In de loop van de middag verlaat u Volterra en vervolgt u uw route naar Pisa.

Dag 21Pisa

U brengt vanochtend samen met de andere deelnemers een bezoek aan de Campo dei Miracoli in Pisa. Hier staan de scheve toren en nog enkele andere schitterende religieuze witte gebouwen. Wij beklimmen de scheve toren, waarvan u een schitterend uitzicht heeft over de omgeving van Pisa.

’s Middags kunt u op eigen gelegenheid de stad Pisa verkennen.

’s Avonds nemen wij afscheid van elkaar tijdens het tot ziens diner.

Dag 22Pisa – einde reis

Aan de camper groepsreis door Italië is helaas een einde gekomen. Iedere deelnemer gaat op eigen gelegenheid naar huis. 

Prijzen
2 Personen o.b.v. eigen camper
1 Persoon o.b.v. eigen camper
2 Personen inclusief huurcamper
1 Persoon inclusief huurcamper
Extra volwassenen
Prijs voor kind

vanaf € 1.749,- p.p.

Op basis van 2 personen met eigen camper

vanaf € 2.479,-

Prijs voor 1 persoon met eigen camper

vanaf € 3.459,- p.p.

Op basis van 2 personen inclusief huurcamper

vanaf € 5.895,-

Op basis van 1 persoon inclusief huurcamper

Op aanvraag

Prijs voor extra volwassenen

Op aanvraag

Prijs per kind

Kaart
Foto's