Camperreis voor beginners

0
Diverse data beschikbaar
Vanaf€965
Diverse data beschikbaar
Vanaf€965
* Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Nu boeken

Op verlanglijstje

Item toevoegen aan verlanglijstje vereist een account

751

Waarom bij ons?

 • Uitgebreid reispakket
 • 24/7 reisbegeleiding
 • Kleine groepen
 • Op eigen tempo
 • Mooie routes

Heeft u een vraag?

Twijfel niet en neem contact met ons op!
+31 (0)6-516 093 06

info@cossecamperadventure.com

Is het reizen met de camper iets voor mij?

Herken jij jezelf in deze vraag? Waarschijnlijk heb jij dan ook de volgende vraag. Zal ik een camper kopen óf eerst eentje huren en uitproberen?

Een camper kopen is een dure uitgave. We hebben het niet over het kopen van een pakje boter, maar gelijk over een aankoop van een paar duizend tot tienduizenden euro’s. En je kunt je geld maar één keer uitgeven!

Waar moet je beginnen met je zoektocht? Waar vind je geschikte informatie? Welk model camper moet je kiezen? Welke merk camper is de beste? Hoe werkt de techniek van de camper? Hoe moet je rijden en manoeuvreren in een camper? Hoe zit het met wet- en regelgeving? Welke camper past bij mij en mijn partner of mijn gezin?

Heel veel vragen waar je een antwoord op zoekt.

Van buiten lijken bijna alle campers op elkaar. Ze zijn groot, breed én hoog en ze hebben bijna allemaal een gladde witte beplating aan de buitenkant. Je kunt de campers indelen in de volgende vijf categorieën: buscamper, compacte camper, alkoof camper, half integraal camper en integraal camper. In elke categorie heb je tientallen verschillende modellen. Daarnaast heb je ook nog heel veel verschillende merken. Wat zijn de voor- en nadelen van een camper die in Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Slovenië, Amerika of Zweden wordt gebouwd?

Zoveel merken, zoveel modellen, zoveel mogelijkheden, zoveel keuzes die je moet maken. Zie jij door de bomen ook het bos niet meer?

Wij adviseren jou om eerst eens een week een camper te huren, om te ervaren hoe het is. Bevalt de manier van reizen je wel of niet? Bevalt de grootte van de camper? Bevalt de gekozen indeling?

Ga je de eerste keer alleen op ontdekkingsreis met een camper? Of kies je liever voor een leerzame week waarin je kennis en ervaring op doet met allemaal beginnelingen tijdens een kleinschalige groepsreis.

Camperreis voor beginners

Wij zijn zelf enorm fan van het reizen met de camper. Wij willen iedereen graag op een ontspannen én leuke manier kennis laten maken met deze leuke manier van reizen, waarbij vrijheid voorop staat.

Wij hebben 15 jaar geleden onze eerste camper gekocht en zijn door schade en schande wijs geworden. In deze 15 jaar hebben wij heel veel camper- en reiservaring opgedaan. Deze kennis dragen wij tijdens onze 8-daagse camperreis voor beginners graag aan jou over. Tijdens deze week komen alle denkbare onderwerpen van A tot Z aan bod. Wij geven jou tijdens deze campervakantie veel tips, zodat je goed voorbereid bent als je t.z.t. een camper wilt gaan kopen. Bij de camperreis voor beginners zit een huurcamper naar keuze inbegrepen.

Tijdens deze campervakantie kun je proeven of het reizen met de camper iets voor jou is. Het maakt niet uit of je weinig of nog helemaal geen camperervaring hebt. Zelfs de doorgewinterde kampeerder leert nog heel veel bij tijdens deze gezellige en vooral leerzame week.

Onze deelnemers waarderen onze onafhankelijke adviezen, de kleinschalige groepen, onze technische kennis en de grote hoeveelheid aandacht die wij aan onze klanten/reisgenoten geven.

Waar gaan we naartoe tijdens deze camperreis?

Tijdens de camperreis voor beginners ga je alleen of met je partner in de camper op ontdekkingsreis in Nederland. Je reist in je eigen tempo in je huurcamper of je eigen camper door de veelzijdige provincies Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Flevoland.

Je bent onderdeel van een kleine groep met beginners, die allemaal in hetzelfde schuitje zitten en voor het eerst met een camper op reis gaan. De groep bestaat uit maximaal 6 campers. Overdag ben je vrij om je eigen route te bepalen en bezienswaardigheden te bekijken waar jouw voorkeur naar uitgaat. Af en toe organiseren wij een gezamenlijke excursie en je bent van harte welkom om met ons mee te gaan. De uitleg geven wij gezamenlijk, zodat je van elkaar kunt leren en er is voldoende ruimte voor het stellen van vragen.

 

Dagomschrijving

Dag 1Verhuurbedrijf - Gasselte (plm. 100 kilometer)

Je bent om 15.00 uur van harte welkom bij het camperverhuurbedrijf, waar wij jou en de andere deelnemers zullen opvangen. Bij het camperverhuurbedrijf krijg je een korte technische uitleg en daarna kun je jouw persoonlijke eigendommen gaan overpakken van je auto in de huurcamper.

Je rijdt individueel naar de 1e camping en krijgt bij aankomst de eerste uitleg van ons. Aan het einde van de dag kun je tijdens het welkomstdiner jouw eerste ervaringen delen met jouw reisgenoten.

Je verblijft 2 nachten op een camping in de bosrijke omgeving van Gasselte.

Camperreis voor beginners - camping Gasselte

Dag 2Gasselte (plm. 54 kilometer)

Vandaag ga je naar een trainingscircuit om het manoeuvreren met de camper te oefenen, zodat je ontspannender achter het stuur zit en beter kunt anticiperen op diverse verkeerssituaties. Je ervaart tijdens de oefeningen hoe de camper reageert en je leert omgaan met de afmetingen van de camper. Je krijgt voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

Aan het eind van de middag kun je samen met ons een mooie wandeling maken over het Drouwenerzand.

’s Avonds kun je voor het eerst koken in je camper.

Camperreis voor beginners - camper rijvaardigheidstraining op circuit

Dag 3Gasselte - Ommen (plm. 99 kilometer)

Je reist via een prachtige route dwars door verschillende landschappen naar de volgende camping in Ommen. Je rijdt niet in kolonne, maar op je eigen tempo naar de eerste bezienswaardigheid. Je zult vandaag voor het eerst goed ervaren, dat het rijden in een camper heel relaxt en ontspannen kan zijn.

Aan het einde van de middag, vóór het avondeten, kun je samen met ons en wandeling maken door de prachtige bosrijke omgeving van de camping. We wandelen in een rustig tempo naar de indrukwekkende grote zandverstuiving de “Sahara”.

Camperreis voor beginners - Sahara Ommen

Dag 4Ommen - Zutphen (plm. 97 kilometer)

Wij starten de dag met onze speciale broodjesservice. Wij brengen jou vanochtend vers gebakken broodjes in de camper, zodat je kunt genieten van een heerlijk ontbijt!

Vanavond ga je voor het eerst overnachten op een camperplaats, zodat je kunt ervaren hoe dat is. De voorzieningen op deze camper overnachtingslocatie zijn meestal beperkt. Des te meer voorzieningen, des te meer betaal je voor de overnachting.De meeste voorzieningen heb je als camperaar ook niet nodig, omdat je camper zelfvoorzienend is! De camperplaats waar je vanavond gaat overnachten heeft een sanitair gebouw met een douche en toilet.

Het landschap wisselt veel vandaag. Je rijdt met je camper door een prachtig landschap met heuvels, bossen en uitgestrekte heidevelden. Je gaat ervaren hoe het is om met een camper in een heuvelachtig landschap te rijden. Je rijdt over smalle weggetjes, door prachtige natuurgebieden en je passeert zelfs en aantal kleine bergen!

Camperreis voor beginners - Holterberg

Dag 5Zutphen - Putten (plm. 115 kilometer)

Je reist vandaag door midden Nederland en komt twee prachtige Nationale Parken tegen, namelijk de “Veluwe zoom” en de “Hoge Veluwe”. Je hebt de hele dag de tijd om op je eigen tempo te genieten van deze twee prachtige natuurgebieden en de bijzondere bezienswaardigheden onderweg.

Je overnacht één nacht op een camping in de buurt van Putten.

Camperreis voor beginners - Bostoren Putten

Dag 6Putten - Urk (plm. 99 kilometer)

Bezoek vandaag één van de historische Hanzesteden Harderwijk, Elburg of Kampen. Alledrie deze steden hebben een rijke geschiedenis en een gezellig centrum met mooie monumenten, interessante musea, winkels en gezellige terrasjes.

Je overnacht op een gezellige familiecamping net buiten het havenstadje Urk.

Camperreis voor beginners - Camping Urkerbos Urk

Dag 7Urk - Giethoorn (plm. 70 kilometer)

Je reist vandaag in je eigen tempo terug richting het Noorden van het land. Je hebt de gelegenheid om ’s morgens het centrum van Urk te bezoeken en onderweg nog een aantal bijzondere bezienswaardigheden te bekijken.

Wij sluiten deze camperreis voor beginners af met een rondvaart in een comfortabele rondvaartboot door de gezellige grachten van Giethoorn, ook wel het “Venetië van het Noorden” genoemd. Na de rondvaart door het dorp zet de schipper koers naar het natuurgebied, dat alleen per boot bereikbaar is.

Na de rondvaart gaan wij genieten van een tot-ziens-diner.

Je overnacht vandaag op een camperplaats in Giethoorn.

Camperreis voor beginners - boottocht Giethoorn

Dag 8 Giethoorn – verhuurbedrijf

De 8-daagse camperreis voor beginners is helaas afgelopen. De camper moet ’s morgens weer ingeleverd worden bij het camperverhuurbedrijf. 

Je keert op eigen gelegenheid terug naar huis, met een rugzak vol opgedane ervaringen.

Wij hopen, dat jij na deze 8-daagse camperreis voor beginners ook “fan” van het reizen met de camper bent geworden. Wij zien jou graag weer terug als deelnemer aan één van onze camper groepsreizen in Europa, Amerika, Canada, Cuba of Nieuw-Zeeland.

Camperreis voor beginners - camperplaats Haamstede Giethoorn

Foto's
Kaart

Details
 • 8 dagen
 • April of oktober 2021
 • Reisbegeleiding
 • Campingovernachtingen
 • Excursies
 • Huisdieren toegestaan
 • Camperhuur/Eigen camper

Vertrek & terugkeer locatie

Verhuurbedrijf

Aanwezig

15:00 uur

Prijs inclusief

 • 8 dagen camperhuur (naar keuze)
 • 5 overnachtingen op camping
 • 2 overnachtingen op camperplaats
 • Camper rijvaardigheidstraining
 • Excursies
 • Broodjesservice op dag 4
 • Camperverzekering (excl. eigen risico)
 • Nederlands sprekende reisbegeleiding
 • Welkomst/tot-ziens-diner
 • Fooien
 • Routeboek

Prijs exclusief

 • Waarborgsom huurcamper
 • Afkoop eigen risico camperhuur
 • Brandstof huurcamper
 • Parkeer-/tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- & annuleringsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds GGTO € 15,-
 • Reserveringskosten € 15,-
Wat kun je verwachten?
 • Technische uitleg over de camper
 • Camper rijvaardigheidstraining
 • Wandeling Drouwenerzand
 • Kampvuurtje
 • Wandeling naar de Sahara
 • Broodjesservice op dag 4
 • Fietstocht Zutphen
 • Boottocht in Giethoorn
Prijzen
2 Personen inclusief huurcamper
1 Persoon inclusief huurcamper
2 Personen o.b.v. eigen camper
1 Persoon o.b.v. eigen camper
Huisdier
Extra volwassenen

965,- p.p.

Prijs reispakket op basis van 2 personen & 1 week huurcamper naar keuze.

Camper ophalen op vrijdagmiddag en inleveren op vrijdagochtend.

Verlenging huurcamper mogelijk, informeer naar de mogelijkheden.

1.795,-

Prijs reispakket op basis van 1 persoon & 1 week huurcamper naar keuze.

Camper ophalen op vrijdagmiddag en inleveren op vrijdagochtend.

Verlenging huurcamper mogelijk, informeer naar de mogelijkheden.

565,-

Prijs reispakket op basis van 2 personen met eigen camper.

995,-

Prijs reispakket op basis van 1 persoon met eigen camper.

€ 25,-

Prijs per huisdier voor de gehele reis.

299,- p.p.

Prijs reispakket per extra volwassene op basis van verblijf in eigen camper of huurcamper. 

Prijsvoorbeeld: 2 personen en 2 extra volwassenen op basis van verblijf in huurcamper.

prijs 2 personen inclusief huurcamper

2 x 965,- p.p. = 1.930,-

prijs extra volwassenen

2 x 299,- p.p. = 598,-

Totale reissom 1.930,- + 598,- = 2.528,-

2.528,- delen door 4 personen = 632,- p.p.