Camperreis Groningen

0
Prijs
Vanaf€325
Prijs
Vanaf€325
21 mei 2021
* Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Nu boeken

Op verlanglijstje

Item toevoegen aan verlanglijstje vereist een account

1990

Waarom bij ons?

 • Uitgebreid reispakket
 • 24/7 reisbegeleiding
 • Kleine groepen
 • Op eigen tempo
 • Mooie routes

Heeft u een vraag?

Twijfel niet en neem contact met ons op!
+31 (0)6-516 093 06

info@cossecamperadventure.com

Westerwolde

Maak kennis met de veelzijdige gemeente Westerwolde. Hier vind je prachtige natuurgebieden, uitgestrekte bossen, gezellige kleine plattelandsdorpjes en er zijn in Westerwolde veel historische gebouwen. Maak een wandeling door de eeuwenoude bossen bij het middeleeuwse plattelandsklooster in Ter Apel. Bezoek de Wedderborg, een prachtig kasteeltje uit de 14e eeuw. Maak een wandel- óf fietstocht door het prachtige Beekdal en geniet van een kopje thee bij één van de gezellige theehuisjes.

Boertange

De vesting Boertange is aangelegd tijdens de Nederlandse Opstand tegen de Spanjaarden in 1580 door Willem van Oranje. De vesting diende als blokkade op de bevoorradingsroute van Duitsland naar de stad Groningen. In 1851 werd de vesting opgeheven. In 1960 besloot de gemeente Vlagtwedde om Boertange in ere te herbouwen naar de staat van 1742.

Tegenwoordig is Boertange een toeristische attractie. Het kleine vestingdorp uit vervlogen tijden heeft een bijzondere vijfhoekige vorm en is omringd door een gracht en een dikke muur. Het gezellige marktplein is omringd door eeuwenoude lindebomen, diverse musea, een kaarsenmakerij, knusse winkeltjes en restaurantjes waar u authentieke Groningse gerechten kunt proeven.

Landgoed Fraeylemaborg

Bezoek het Landgoed Fraeylemaborg, dat ruim 23 hectare beslaat. Op het landgoed staat de statige en karakteristieke wit geschilderde borg, ook wel “het schathuis” genoemd. In de borg is nu een restaurant gevestigd. Op het landgoed vind je ook nog een koetshuis, een museumwinkel, een expositieruimte en een oranjerie.

Maak een wandeling in het prachtig en goed onderhouden park, dat aangelegd is in de typische Engelse stijl. In het park tref je eeuwenoude bomen aan, kleurrijke bloemen, romantische bruggetjes en authentieke tuinornamenten uit de 17e en 18e eeuw.

Zeehonden

Bezoek de indrukwekkende kraamkamer van de zeehonden in de Dollard. De zandbanken van de Dollard liggen dicht bij de kust en de zeehonden komen hier graag om te eten, te genieten van de zon en om te relaxen. Jonge zeehonden krijgen hier zwemles van hun moeder en op deze rustige locatie wordt ze geleerd hoe ze vissen moeten vangen.

Oude vissersdorpjes

Bezoek één van de oude fotogenieke vissersdorpjes Termunterzijl óf Zoutkamp. Maak een wandeling door deze authentieke dorpjes. Geniet van de kleurrijke pakhuizen, de monumentale sluizen en de diversiteit aan vissersboten in Zoutkamp. Geniet in Termuntenzijl van een wandeling over de dijk en het uitzicht over het brede Eemskanaal. Koop een lekker vers gebakken visje en geniet van het moment. 

Hangende keukens

Bezoek Appingedam en bekijk de bijzondere hangende keukens. In de late middeleeuwen was Appingedam een belangrijke handelsstad. De stad lag aan de Delf (het latere Damsterdiep) en had een directe verbinding met de zee. De schepen werden gelost in de haven en de e goederen werden opgeslagen in de pakhuizen in Appingedam. Er werd handel gedreven met Scandinavië, Noord-Duitsland en het Oostzee-gebied.

In 1877 opent het Eemskanaal en de schepen varen nu via Delfzijl naar Groningen. Er werden steeds minder schepen gelost in Appingedam en de pakhuizen waren toen niet meer nodig. De pakhuizen werden toen in gebruik genomen als woonhuis. Er was te weinig ruimte in de pakhuizen voor een keuken en daardoor zijn de keukens gebouwd hangend boven het Damsterdiep.

Noordkaap

Geniet van het weidse uitzicht over het adembenemende waddengebied bij de “De Hemelpoort” op de Nederlandse Noordkaap. Deze locatie is het meest noordelijke puntje van het vasteland van Nederland.

Noordpolderzijl

Maak een wandeling in de indrukwekkende Noordpolderzijl en bekijk het weidse uitzicht over de uitgestrekte kwelders. Geniet van dit unieke natuurgebied, dat direct aan de Waddenzee ligt. Hier vind je bijzondere plantensoorten die alleen groeien in dit zoute klimaat. In dit gebied leven veel vogelsoorten en het is voor trekvogels een belangrijke rustplaats tussen het Verre Noorden en Afrika. Tijdens vloed is het een drukte van jewelste. Je ziet dan tienduizenden vogels boven de kwelders vliegen, die proberen een visje te vangen. 

Zeehondencentrum Pieterburen

Bezoek het Zeehondencentrum in Pieterburen, dat opgericht is op initiatief van Lenie ’t Hart in 1971. Oorspronkelijk heette het de zeehondencrèche, omdat er meestal jonge wees zeehonden werden opgevangen. Tegenwoordig worden er zeehonden van alle leeftijden opgevangen. Het centrum doet tegenwoordig veel onderzoek, geeft voorlichting over het leefgebied van de zeehond en er worden mensen opgeleid die met zeehonden moeten werken.

Dagomschrijving

Dag 1Aankomst Sellingen

Je bent vanaf 15.00 uur van harte welkom op de camping in Sellingen.

’s Avonds kun je tijdens het welkomstdiner kennis maken met de andere deelnemers van deze camperreis.

Je verblijft twee nachten op een camping in de buurt van Sellingen.

Sellingen bos 800x533

Dag 2Sellingen (rustdag)

Maak vandaag samen met de andere deelnemers een mooie fietstocht door het prachtige Westerwolde. Tijdens de fietstocht bezoeken wij het gezellige vestingstadje Boertange. 

In Boertange maken wij een wandeling over de dikke stadsmuur en kun je de bijzondere vijfkantige vorm van het vestingstadje goed zien. Na de wandeling is het tijd voor een kopje koffie/thee op het gezellige dorpsplein.

Bourtange-medium (1)_800x539

Dag 3Sellingen - Wagenborgen (plm. 95 kilometer)

Maak een wandeling over het vlonder pad naar de Kiekkaaste, die op een adembenemende locatie ligt direct aan het wad. Vanaf de Kiekkaaste, een hele mooie vogelkijkhut, heb je een weids uitzicht over de Dollard en haar slikvelden. Er leven honderden broed- en trekvogels in dit gebied en als je geluk hebt, dan spot je misschien wel een zeehond met een jong. 

Je verblijft één nacht op een camping in de buurt van Wagenborgen.

Kiekast-medium_800x533

 

Dag 4Wagenborgen - Bierum (plm. 48 kilometer)

Bezoek het gezellige stadje Appingedam en geniet van alle monumentale gebouwen in het historische stadscentrum. Vanaf de Vrouwenbrug heb je een goed uitzicht over de eeuwenoude hangende keukens.  Maak een wandeling door de stad en geniet van een heerlijk kopje koffie/thee in één van de gezellige koffiehuisjes.

Je verblijft één nacht op een camping in de buurt van Bierum.

Appingedam de hangen keukens

Dag 5Bierum - Lauwersoog (plm. 79 kilometer)

Maak een fotostop bij het kunstwerk “de Hemelpoort” op de Noordkaap van Nederland. Geniet van het panorama uitzicht over de Waddenzee op het Noordelijkste puntje van Nederland.

Rijd daarna met je camper door het weidse vlakke land van de Noordpolderzijl. Maak een wandeling over de dijk. Sluit je bezoek af met een drankje in het wereldberoemde Cafe ’t Zielhoes, waar Bob Dylan ooit een kop koffie dronk

Je verblijft twee nachten op een camping in de buurt van Lauwersoog.

IMG_7890 Zielhoes Noordpolderzijl-medium

 

Dag 6Lauwersoog (rustdag)

Geniet vandaag van een kleine minicruise over de Waddenzee naar het rustige en 18 kilometer lange eiland Schiermonnikoog.

Je kunt deelnemen aan een gezamenlijke fietstocht over het eiland, waarbij wij de belangrijkste bezienswaardigheden gaan bekijken. Je maakt onderweg een kleine wandeling over één van de brede zandstranden, bezoekt de vuurtoren en drinkt een drankje bij één van de gezellige cafeetjes op het eiland.

Zeehonden Pieterburen-medium_800x533

Dag 7Lauwersoog - Opende (plm. 70 kilometer)

Bezoek het fotogenieke vissersstadje Zoutkamp en waan je voor even in een Noors vissersdorpje. Geniet van de prachtige gekleurde pakhuizen in de haven. Ga aan boord van een historisch schip en proef de sfeer van vervlogen tijden.

Je verblijft één nacht op een camping in de buurt van Opende.

23_Kleurige huisjes Zoutkamp_MK_20140831_8697-medium_800x400

Dag 8Einde reis

Helaas is de camperreis Groningen afgelopen en is het tijd om weer naar huis te gaan.

Je kunt vandaag op eigen gelegenheid de stad Groningen bezoeken.

Stad Groningen-medium_800x472

Foto's
Kaart

Details
 • 8 dagen
 • Mei 2021
 • Reisbegeleiding
 • Campingovernachtingen
 • Buitenactiviteiten
 • Huisdieren toegestaan
 • Camperhuur/Eigen camper

Aanwezig

Vanaf 15.00 uur

Prijs inclusief

 • 7 overnachtingen op camping
 • Welkomstdiner
 • Fietstocht Westerwolde
 • Bezoek Boertange
 • Voetgolf
 • Bootovertocht Schiermonnikoog (retour)
 • Fietstocht op Schiermonnikoog
 • Tot-ziens-Barbecue
 • Nederlands sprekende reisbegeleiding
 • Routeboek

Prijs exclusief

 • Huurcamper (vraag vrijblijvende offerte aan)
 • Waarborgsom huurcamper
 • Brandstof
 • Eventuele kosten voor huisdieren
 • Parkeergelden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- & annuleringsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds GGTO € 15,-
 • Reserveringskosten € 15,-
Wat kun je verwachten?
 • Welkomstdiner
 • Fietstocht Westerwolde
 • Bezoek Boertange
 • Voetgolf
 • Bootovertocht Schiermonnikoog
 • Fietstocht op Schiermonnikoog
 • Tot-ziens-BBQ
Prijzen
Klik op jouw situatie voor de prijs met je eigen camper óf met een huurcamper
2 Personen o.b.v. eigen camper
1 Persoon o.b.v. eigen camper
2 Personen inclusief huurcamper
1 Persoon inclusief huurcamper
Huisdier
Extra volwassenen

325,- p.p.

Prijs reispakket op basis van 2 personen met eigen camper.

475,-

Prijs reispakket op basis van 1 persoon met eigen camper.

vanaf 835,- p.p. 

Prijs reispakket op basis van 2 personen & 1 week huurcamper naar keuze.

Camper ophalen op vrijdag 21 mei en inleveren op vrijdag 28 mei 2021.

Verlenging huurcamper mogelijk, informeer naar de mogelijkheden.

vanaf 1.486,- 

Prijs reispakket op basis van 1 persoon & 1 week huurcamper naar keuze.

Camper ophalen op vrijdag 21 mei en inleveren op vrijdag 28 mei 2021.

Verlenging huurcamper mogelijk, informeer naar de mogelijkheden.

10,- 

Prijs per huisdier voor de gehele reis.

150,- p.p.

Prijs reispakket per extra volwassene op basis van verblijf in eigen camper of huurcamper. 

Prijsvoorbeeld: 2 personen en 2 extra volwassenen op basis van verblijf in huurcamper.

prijs 2 personen inclusief huurcamper

2 x 835,- p.p. = 1.670,-

prijs extra volwassenen

2 x 150,- p.p. = 300,-

Totale reissom 1.670,- + 300,- = 1.970,-

1.970,- delen door 4 personen = 492,50 p.p.