Camperreis Duitse Wijnstraat 2021

0
Prijs
Vanaf€455
Prijs
Vanaf€455
21 juni 2021
* Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Nu boeken

Op verlanglijstje

Item toevoegen aan verlanglijstje vereist een account

1245

Waarom bij ons?

 • Uitgebreid reispakket
 • 24/7 reisbegeleiding
 • Kleine groepen
 • Op eigen tempo
 • Mooie routes

Heeft u een vraag?

Twijfel niet en neem contact met ons op!
+31 (0)6-516 093 06

info@cossecamperadventure.com

Toscane van Duitsland

Bezoek de Pfalz, het Toscane van Duitsland. De Pfalz is een unieke streek in Duitsland met glooiende heuvels, wijngaarden zo ver het oog reikt, uitgestrekte groene bossen, romantische wijndorpjes, oude burchten, indrukwekkende ruïnes en ontelbare fruitgaarden. Het heeft een aangenaam mild klimaat en méér dan 1800 zonuren per jaar. Hierdoor is het één van de meest zonnige en mediterrane gebieden in Duitsland. Je hebt het gevoel, dat je in Toscane bent.

De streek heeft een rijke geschiedenis en heeft een magische aantrekkingskracht op bezoekers. De Pfalz is een geliefd gebied voor wandelaars en fietsers. Bezoek één van de imposante kastelen, indrukwekkende ruïnes en overblijfselen van Romeinse nederzettingen.

Deutsche Weinstraße

De Deutsche Weinstraße is de eerste en beroemdste wijnstraat ter wereld. De route is plm. 80 jaar geleden aangelegd om toeristen naar dit onbekende gebied te trekken. De route heeft een lengte van 85 kilometer. Je rijdt in je camper door een prachtig heuvelachtig landschap en schilderachtige dorpjes met wijnranken omrande straatjes te midden van wijnbergen. De route start bij het Haus der Deutsche Weinstraße in Bockenheim en eindigt bij de Deutsche Weintor in Schweigen-Rechtenbach, dat op de grens ligt met de Elzas.

Palmbomen en cipressen

Het glooiende landschap is zeer vruchtbaar en er zijn veel wijn-, fruit- en boomgaarden aangelegd. Het milde klimaat zorgt ervoor, dat de druiven en de vruchten goed groeien. Je ziet hier over het merendeel wijngaarden, maar ook amandel-, citroen-, vijgen- en kiwibomen. De palmbomen en cipressen geven het een typische Toscaanse sfeer.

Geniet in het voorjaar van de bloeiende en heerlijk geurende bloesem van de fruitbomen. In de herfst zie je een prachtig schouwspel van bont gekleurde bladeren aan de wijnranken.

Druivensoorten

In de Pfalz worden zowel witte als blauwe druivensoorten verbouwd, waaronder traditionele druivenrassen, maar ook nieuwe internationale druivensoorten. Hierdoor ontstaat een mooie combinatie van traditionele en hedendaagse trendy wijnen en dit maakt het gebied aantrekkelijk voor wijnliefhebbers.

De bekendste witte druiven uit dit gebied zijn de Riesling en Müller-Thurgau. De bekendste blauwe druiven zijn de Spätburgunder en Dornfelder.

Bijzondere wijnen

Eén van de grootste wijndorpen is Deidesheim. Hier worden bijzondere wijnen zoals Paradiesgarten en Herrgottsacker geproduceerd. Het dorp is door het Duits Wijninstituut onderscheiden voor de lange kwaliteitsrijke traditie van wijnbouw en wijncultuur.

Men zegt, dat de beste Duitse wijnen uit de Pfalz komen. In het gebied ligt in totaal 24.000 hectare aan wijngaarden. Het merendeel van de druiven, 63%, is een witte druif. Blauwe druiven beslaan ongeveer 37%.  

Bezoek een wijnboer

Bezoek een wijnboer en leer meer over het verbouwen van druiven en het produceren van wijn. In deze streek tref je zowel oude wijnmakerijen aan waar de wijn op een traditionele manier geproduceerd wordt. Daarnaast tref je hier hypermoderne wijnmakerijen aan waar de wijn op basis van innovatieve technologie geproduceerd wordt.

Boek een wijnproeverij bij één van de wijnboeren, maak een wandeling door de wijngaard en bekijk de wijnkelder. Vertrek tevreden huiswaarts met een goed gevulde koffer vol wijnflessen.

Wijnfeesten

Er worden het hele jaar door kleine en grote wijnevenementen georganiseerd zoals een wijnfeest, een culinaire wijnwandeling en wijnbeurzen. Tijdens het wijnoogstfeest wordt altijd een wijnkoningin gekroond die een jaar lang dienst heeft bij allerlei evenementen en activiteiten.

Bezoek een gezellig evenement van een kleine wijnboer óf bezoek het grootste wijnfestival ter wereld, de Dürkheimer Wurstmarkt.

Grootste wijnvat & grootste wijnfeest

Het grootste wijnvat én het grootste wijnfeest vind je in Bad Dürkheim. Het wijnvat heeft een inhoud van 1,7 miljoen liter, maar is nooit gebruikt als wijnvat. Het is het middelpunt van de Dürkheimer Wurstmarkt, het grootste wijnfeest ter wereld. Dit feest duurt 14 dagen en wordt elk jaar gevierd in het 2e en 3e weekend van september. Het wijnfeest wordt volgens traditie geopend door de Wijnkoningin en elk weekend is er live muziek en een groots vuurwerk.

Proef tijdens het feest één van de 150 verschillende wijnen, die rijkelijk geschonken worden in een traditionele Schubkärchler. Geniet van regionale specialiteiten en authentieke Romeinse gerechten.

Bad Dürkheim

Bad Dürkheim is een gezellig kuuroord en ligt aan de Deutsche Weinstraße. Je kunt de stad en de omgeving perfect per fiets of te voet verkennen. De stad is omringd door wijngaarden en in het middeleeuwse centrum vind je authentieke vakwerkhuizen, gezellige pleinen en oude kerken.

In het prachtig aangelegde kuurpark vind je uitheemse bomen zoals de olijf- en de trompetboom en het bijzondere Gradierwerk. Maak een wandeling door het park en om het 333 meter lange Gradierwerk waar je gezonde zoute lucht kunt opsnuiven. Tijdens de wandeling om het Gradierwerk, heb je het gevoel, dat je een wandeling langs de zee maakt. Sluit de dag af met een ontspannen bad in het thermaal bad.

Dahner Felsenland

Het Dahner Felsenland is een prachtig rotsachtig landschap met grillig gevormde rotsformaties van kleurrijk zandsteen, die soms wel zeventig meter hoog zijn. De kleur van de rotsformaties varieert van rood, oranje, geel, bruin tot violet wat veroorzaakt wordt door de aanwezige mineralen in het gesteente. De rotsformaties hebben mensen van oudsher al geïnspireerd en er zijn talloze mythen, legendes en mysterieuze verhalen bekend over de rotsformaties en dit unieke gebied.

Flammkuchen

Eén van de populairste gerechten in dit gebied is de Flammkuchen, een soort pizza, maar dan lekkerder! De Flammkuchen is een traditioneel gerecht uit de Elzas, dat destijds bij Duitsland behoorde. Het is bedacht door bakkers, die iets anders wilden eten dan normaal brood. Dit gerecht wordt volgens traditie gebakken in een hout gestookte oven.

De Flammkuchen heeft een knapperige dunne korst en wordt volgens authentiek recept belegd met crème fraîche, bacon en uien.

 

Dagomschrijving

Dag 1Aankomst Bacharach am Rhein

Je bent vanaf 15.00 uur van harte welkom op de camping in Bacharach am Rhein. Vanaf de camping heb je een prachtig uitzicht op de Rijn en het omringende berglandschap.

’s Avonds ga je samen met de andere deelnemers genieten van een authentieke Duitse maaltijd tijdens het welkomstdiner.

Je verblijft twee nachten op een camping in Bacharach am Rhein.

Dag 1 - camperreis Duitsland

Dag 2Bacharach am Rhein (rustdag)

Neem deel aan een wandeling door Bacharach am Rhein. Wij nemen jou mee naar de hogerop gelegen burcht “Burg Stahleck”. Vanaf het uitzichtpunt heb je een panoramisch uitzicht over Bacharach am Rhein. Je kijkt uit over de machtige Rijn en de omliggende wijngaarden.

Na een heerlijke kop koffie of thee lopen wij gezamenlijk via een slingerpad dwars de wijngaarden terug naar de camping.

Dag 2 - camperreis Duitsland

Dag 3Bacharach am Rhein - Bad Dürkheim (plm. 105 kilometer)

Je hebt een reisdag. Neem ’s morgens een kijkje in het idyllische plaatsje Bingen am Rhein, dat aan de rivier de Rijn ligt. De stad is de toegangspoort tot het UNESCO-werelderfgoed „Oberes Mittelrheintal“ en het ligt op het kruispunt van vier unieke wijnregio’s. 

Na je bezoek aan Bingen rijd je naar de “Deutschen Weinstraße”. De route start in Bockenheim an der Weinstraße waar je met jouw camper dwars door de Noordelijke toegangspoort, het Haus der Deutschen Weinstraße, rijdt. In de toegangspoort bevindt zich een restaurant met een prachtige tuin.

Aan het einde van de dag kom je aan in het kuuroord Bad Dürkheim, waar je overnacht op een camperplaats.

Dag 2 - camperreis Duitsland

Dag 4Bad Dürkheim (rustdag)

Je hebt de hele dag de tijd om het gezellig kuuroord Bad Dürkheim te bekijken. Maak een mooie fietstocht door de omgeving. Bezoek het middeleeuwse centrum met haar oude gebouwen, pittoreske vakwerkhuizen en gezellige pleintjes. 

Maak een wandeling door het kuurpark en aanschouw het 333 meter lange Gradierwerk. Snuif de gezonde zilte lucht op en geniet van kleurrijke bloemen en heerlijk geurende planten. Vergaap je aan het grootste wijnvat ter wereld. Proef één van de regionale specialiteiten in een lokaal restaurant.

bad-durkheim-863968_1920

Dag 5Bad Dürkheim - Billigheim - Ingenheim (plm. 44 kilometer)

Bezoek de historische binnenstad van Neustadt an der Weinstrasse. Maak een wandeling langs prachtige vakwerkhuizen, over gezellige pleintjes en door smalle steegjes.

Aan het einde van de dag kom je aan op de camping in Billigheim-Ingenheim, waar je twee nachten zult verblijven.

Dag 4 - camperreis Duitsland

Dag 6Billigheim - Ingenheim

Ga mee met de stadswandeling door de historische binnenstad van Landau. Een lokale stadsgids neemt onze groep mee en leidt ons rond door deze bijzondere stad. De gids vertelt over de rijke historie van deze stad en over de prachtige gebouwen die veelal in Jugendstil gebouwd zijn.

Dag 6 - camperreis Duitsland

Dag 7Billigheim - Ingenheim - Dahn (plm. 49 kilometer)

Bezoek de bekende middeleeuwse burcht Trifels die 494 meter hoog op de Sonnenberg ligt. De Engelse koning Richard Lionheart heeft hier in 1193/1194 gevangen gezeten. 

Hou je van schoenen? Bezoek dan de Schuhmeile. Hier vind je een winkelstraat van één kilometer met 26 schoenenzaken en een keuze uit méér dan 1 miljoen schoenen. 

Aan het einde van de middag komt u aan op een camping in de buurt van Dahn, waar u 2 nachten zult verblijven.

teufelstisch-672236_1920

Dag 8Dahn (rustdag)

Neem deel aan een wandeling door het unieke rotslandschap van Dahn. Geniet tijdens de wandeling van adembenemende vergezichten en de unieke rotsformaties die gevormd zijn in de loop van jaren.

Dag 6 - camperreis Duitsland

Dag 9Dahn - Dierbach (plm. 22 kilometer)

Je rijdt via een prachtige route naar de laatste overnachtingslocatie, een kleine gezellige camperplaats in Dierbach. Onderweg kun je een bezoek brengen aan één van de vele bezienswaardigheden die omschreven staan in het routeboek.

’s Avonds ga je samen met de andere reisgenoten genieten van een echte wijnproeverij én een authentieke Pfalzer maaltijd tijdens het tot-ziens-diner.

Dag 7 - camperreis Duitsland

Dag 10 Einde reis

Vanochtend is het tijd om weer naar huis te gaan en gaat iedere deelnemer op eigen gelegenheid naar huis of u blijft nog een paar dagen langer in deze prachtige omgeving.

03. camperen tussen de wijngaarden

Foto's
Kaart

Details
 • 10 dagen
 • Juni 2021
 • Reisbegeleiding
 • Campingovernachtingen
 • Excursies
 • Huisdieren toegestaan
 • Eigen camper/Camperhuur

Vertrek & terugkeer locatie

Bacharach am Rhein – Dierbach

Aanwezig

15.00 uur

Prijs inclusief

 • 9 overnachtingen op camping
 • Excursies
 • Nederlands sprekende reisbegeleiding
 • Welkomst-/tot-ziens-diner
 • Routeboek
 • Fooien

Prijs exclusief

 • Huurcamper (vraag vrijblijvende offerte aan)
 • Waarborgsom huurcamper
 • Brandstof
 • Eventuele kosten voor huisdieren
 • Parkeer-/tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- & annuleringsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds GGTO € 15,-
 • Reserveringskosten € 15,-
Wat kunt u verwachten?
 • Wandeling in Bacharach am Rhein
 • Excursie naar zoutkast
 • Stadswandeling Landau met gids
 • Wandeling in Dahn
 • Rondleiding wijnboer
 • Wijnproeverij
Prijzen
Klik op jouw situatie voor de prijs met je eigen camper óf met een huurcamper
2 Personen o.b.v. eigen camper
1 Persoon o.b.v. eigen camper
2 Personen inclusief huurcamper
1 Persoon inclusief huurcamper
Extra volwassenen
Huisdier

455,- p.p.

Prijs reispakket op basis van 2 personen met eigen camper.

645,- 

Prijs reispakket op basis van 1 persoon met eigen camper.

1.415,- p.p.

Prijs reispakket op basis van 2 personen & 2 weken huurcamper naar keuze.

Camper ophalen op vrijdag 18 juni en inleveren op vrijdag 2 juli 2021.

Verlenging huurcamper mogelijk, informeer naar de mogelijkheden.

2.245,-

Prijs reispakket op basis van 1 persoon & 2 weken huurcamper naar keuze.

Camper ophalen op vrijdag 18 juni en inleveren op vrijdag 2 juli 2021.

Verlenging huurcamper mogelijk, informeer naar de mogelijkheden.

160,- p.p.

Prijs voor extra volwassenen op basis van verblijf in eigen camper of huurcamper. 

Prijsvoorbeeld: 2 personen en 2 extra volwassen op basis van verblijf in huurcamper.

prijs 2 personen inclusief huurcamper

2 x 1.415,- p.p. = 2.830,-

prijs extra volwassenen

2 x 160,- p.p. = 320,-

Totale reissom 2.830,- + 320,- = 3.150,-

3.150,- delen door 4 personen = 787,50 p.p.

15,- 

Prijs per huisdier voor de gehele reis.