Coronavirus (COVID-19)

Lieve mensen,

Met pijn in ons hart, hebben wij afgelopen week vanwege het Corona virus, moeten besluiten om de twee geplande campertrainingen en de camper groepsreis naar Italië te annuleren.

Onze klanten zijn allemaal persoonlijk geïnformeerd en gaan de campertraining of een camper groepsreis op een later moment dit jaar of volgend jaar maken. De klanten krijgen z.s.m. de bevestiging van de omboeking van hun reis of een Corona-voucher, waarmee de klant op een later moment de geboekte reis alsnog kan gaan maken. De Corona-voucher valt onder de dekking van het Garantiefonds GGTO en biedt u als consument bescherming over de betaalde reissom. Deze uitzonderlijke oplossing wordt ondersteunt door het ACM (Autoriteit Consument & Markt), het EZ (Ministerie van Economische Zaken) én onze branchevereniging VvKR (Vereniging voor Kleinschalige Reisorganisaties). Wij willen alle klanten bedanken voor hun begrip in deze uitzonderlijke situatie en wij kijken er naar uit om jullie op een later moment dit jaar of volgend jaar mee op reis te nemen!

Wij houden de berichtgeving omtrent het Corona virus en de opgelegde maatregelen van het RIVM nauwlettend in de gaten. De maatregelen die nu genomen zijn gelden tot 28 april a.s. en deze hanteren wij ook. Daarnaast houden wij de berichtgeving van de overheid op de bestemmingen waar wij de komende maanden naar toe willen gaan nauwlettend in de gaten. Dat betekent dat wij hopelijk op 28 april a.s. weten waar wij aan toe zijn, zodat wij  dan een besluit kunnen maken voor de camper groepsreizen die vanaf juli gepland staan.

Wij willen even stilstaan bij onze partners/leveranciers. De meeste partners/leveranciers kennen wij persoonlijk én zij zijn dikwijls vrienden geworden. Zij zijn ook zwaar getroffen door het Corona virus, omdat de hele reiswereld stilligt. Onze gedachten gaan dan ook uit naar onze vrienden en partners/leveranciers in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Kroatië, Schotland, Italië, Slovenië, Denemarken, Zweden, Finland, Noorwegen, Amerika, Canada, Cuba en Nieuw-Zeeland. Wij denken aan jullie en hopen jullie allemaal na deze crisis weer in goede gezondheid terug te zien.

Gelukkig gaat alles goed met de gezondheid van Christiaan en mij en onze dierbaren en daar zijn wij dankbaar voor. Wij zijn óók dankbaar voor de vele steunbetuigingen die wij hebben mogen ontvangen de afgelopen weken van (oud-)reisgenoten (onze klanten), daar worden wij stil van … en het doet ons goed om te zien en te horen, dat zoveel mensen met onze situatie meeleven!

Lieve mensen, blijf gezond, wees lief voor elkaar, help elkaar, steun elkaar … wij hopen jullie na deze Corona crisis snel weer te zien.

Dikke knuffel van Christiaan & Maletha

Update: 8 april 2020 om 16.28 uur

Lieve mensen,

De komende weken staan er twee campertrainingen en meerdere camper groepsreizen op de planning. Of deze door kunnen gaan is op dit moment allemaal nog onzeker. Door de uitzonderlijke situatie waar wij nu met z’n allen in terecht gekomen zijn door het Corona virus, zitten wij als reisorganisatie ook met onze handen in het haar. Wij doen niets liever dan onze klanten mee op reis nemen, maar dat kan nu even niet. De hele wereld staat stil, iets wat wij twee maanden geleden nooit verwacht hadden. Je ziet een soortgelijke situatie weleens in een slechte film, maar nu zitten wij met z’n allen in deze slechte film.

Als ik ’s ochtends wakker wordt denk ik “het was maar een nachtmerrie”, maar zodra ik de radio/tv aanzet óf Facebook/WhattsApp open, dan slaat de keiharde werkelijkheid mij om de oren … het is helaas geen nachtmerrie, maar een soort wereldoorlog, maar dan zonder wapens, maar wel met heel veel onnodige doden. Dat raakt je en er gaan allerlei emoties door je lichaam heen … angst, boosheid, onmacht, hulpeloosheid, onzekerheid en daar wordt je intens verdrietig van en je vraagt je af WAAROM?

De situatie die ontstaan is, is zorgelijk, voor iedereen en dan vooral voor alle mensen die getroffen worden door het Corona virus. Het zal je partner, je kind, je vader, je moeder, je opa, je oma, je oom, je tante, je neef, je nicht of je buurman of buurvrouw maar zijn. Je kunt niemand missen en het doet ons dan ook groot verdriet, dat er zoveel mensen overlijden. Het doet ons ook groot verdriet, dat er nog steeds mensen zijn, die deze situatie niet serieus nemen met alle gevolgen van dien.

Maar gelukkig is er ook goed nieuws. Er genezen ook mensen van het Corona virus en daarnaast zien wij om ons heen óók positieve initiatieven, mensen die iets voor een ander doen, mensen die elkaar begroeten op straat, mensen die videobellen, positieve berichtjes op Facebook/WhattsApp én mensen die wel genoeg afstand nemen als zij boodschappen gaan doen.

En hoe moeilijk deze hele situatie ook voor iedereen is, wij moeten positief met elkaar blijven, want hoe lang deze situatie ook duurt, er komt een dag dat het over is en wij ons “normale leven” weer op kunnen pakken. Houd die gedachte vast!!!

De Corona crisis valt ons als kleinschalige reisorganisatie / touroperator zwaar. Wij zijn in een soort sneltrein terecht gekomen, die maar doorraast en bij geen enkel stationnetje meer stopt. Wij maken ons zorgen over de toekomst van ons bedrijf en wij hebben het gevoel, dat wij in een onmogelijke tweestrijd terecht gekomen zijn waarin wij op korte termijn moeilijke keuzes moeten maken.

Aan de ene kant willen wij onze klanten niet tekort doen, maar aan de andere kant kunnen wij onszelf ook niet tekort doen. Wij doen onze uiterste best om ons hoofd boven water te houden in deze moeilijke periode. Als reisorganisatie hebben wij te maken met betaalverplichtingen naar onze partners/leveranciers, te denken valt aan camper verhuurpartners, campings, vliegmaatschappijen, hotels en organisaties van bijzondere excursie, die lang van te voren geboekt moeten worden. De betaalverplichtingen aan onze partners/leveranciers blijven bestaan, óók als de campertraining of camperreis niet door kan gaan. Daarnaast hebben wij als reisorganisatie ook vaste lasten die betaald moeten worden, zoals diverse verzekeringen, kosten aan de camper, lidmaatschap branche vereniging, lidmaatschap garantiefonds, kosten internet & telefonie, enz. Als er geen campertrainingen of camperreizen doorgaan, dan vallen onze inkomsten volledig weg.

Wij houden de berichtgeving omtrent het Corona virus en de opgelegde maatregelen van het RIVM nauwlettend in de gaten. De maatregelen die nu genomen zijn gelden tot 6 april a.s. en deze hanteren wij ook. Dat betekent dat wij hopelijk op 6 april a.s. weten waar wij aan toe zijn en dan kunnen wij onze besluiten bekend maken voor de campertrainingen en de camper groepsreizen die de komende tijd gepland staan. In deze uitzonderlijke situatie vragen wij dan ook om begrip van onze klanten.

Mochten onze geplande campertrainingen en/of camperreizen niet door kunnen gaan, dan worden onze klanten daarover persoonlijk geïnformeerd. Wij zullen dan de klanten een Corona-voucher aanbieden, waarmee de klant op een later moment dit jaar óf volgend jaar de geboekte reis alsnog kan gaan maken. De Corona-voucher valt onder de dekking van het Garantiefonds GGTO en biedt u als consument bescherming over de betaalde reissom. Deze uitzonderlijke oplossing wordt ondersteunt door het ACM (Autoriteit Consument & Markt), het EZ (Ministerie van Economische Zaken) én onze branchevereniging VvKR (Vereniging voor Kleinschalige Reisorganisaties).

Gelukkig gaat alles goed met de gezondheid van Christiaan en mij en onze dierbaren en daar zijn wij dankbaar voor. Wij zijn dankbaar voor de afgelopen 8 jaar waarin wij heel veel lieve mensen hebben leren kennen en waarmee wij samen diverse mooie camper groepsreizen hebben mogen maken. Wij bedanken jullie voor het vertrouwen in ons.

Wij hebben in de afgelopen dagen van heel veel (oud-)reisgenoten (onze klanten) berichtjes en steunbetuigingen mogen ontvangen en daarvoor willen wij jullie enorm bedanken, dat doet ons goed.

Lieve mensen, blijf gezond, wees lief voor elkaar, help elkaar, steun elkaar … wij hopen jullie na deze Corona crisis snel weer te zien.

Dikke knuffel van Christiaan & Maletha

Update: 30 maart 2020 om 11.28 uur